Normunds Baranovskis

Pašu gatavotas desas

Uzturs • 22. Jūnijs, 2018
Itin viegli mājas apstākļos varam pagatavot sardeles, cīsiņus un pat uz maizes ripiņās griežamu desu. Kā to izdarīt, rāda pavārs un “Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis.

Sastāvdaļas:
600 g vistas fileja (iztīrīta no cīpslām)
20 g “Latplanta” garšviela vistas gaļai
1 tējk. ķimenes
1 tējk. kaltētā drupinātā ķiploka
300-330 ml piena
2-3 olu dzeltenumi

Gatavošana:
Vistas filejas samaļ un visas garšvielas rūpīgi samaisa. Masu pilda aitas zarnā, taču tās vietā var izmantot arī parasto pārtikas plēvi. No iegūtās masas var veidot īsākas un resnākas sardelītes, garākus un tievākus cīsiņus vai pat prāvāku desu, ko griezt ripiņās un likt uz maizes.
Desas vāra karstā ūdenī līdz tās gatavas. Mazākās būs jāvāra vidēji 3 minūtes, bet lielākā – līdz pat 20 minūtēm.

Desu pagatavošanas procesu noskaties šeit:


Populārākie raksti