Silti, gardi un vitamīniem bagāti dzērieni aukstām ziemas dienām. 2 receptes
Vīnogu karstais dzēriens
Nepieciešams:
- 1 l vīnogu sulas;
- 1 pac. karstvīna garšvielu;
- 5 smaržīgie pipari;
- 1 kanēļa standziņa;
- 1 rozmarīna zariņš;
- maršmelo dekorēšanai.
Gatavošana
Katlā ielej sulu un pievieno garšvielas. Dzērienu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj uz 15 minūtēm, lai garšvielas ievelkas. Pirms pasniegšanas nokāš caur sietu. Pasniedz ar apdedzinātu maršmelo.
Variācija. Dzērienu var pasniegt, krūzē saliekot dažādu citrusaugļu – apelsīnu, mandarīnu, laimu – šķēles.
Smiltsērkšķu dzēriens ar kļavu sīrupu
Nepieciešams:
- 0,5 l smiltsērkšķu sulas;
- 0,5 l ūdens;
- 50 ml kļavu sīrupa;
- 3 cm ingvera saknes;
- 1 kanēļstandziņa;
- maršmelo dekorēšanai.
Gatavošana
Katlā ielej sulu un ūdeni, pievieno garšvielas. Dzērienu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj uz 15 minūtēm, lai garšvielas ievelkas. Pirms pasniegšanas dzērienu nokāš caur sietu. Pasniedz ar apdedzinātu maršmelo.
Variācija. Kļavu sīrupa vietā var lietot medu.