Skolēns gatavo pusdienas pats! Receptes nūdeļu zupai, krēmīgai pastai un siera kesadiljai
Praktiski padomi:
- Pirms rosināt bērnu pašrocīgi izmēģināt kādu recepti, jānovērtē viņa prasmes un spējas. Ja šie būs pirmie soļi ēdienu gatavošanā, tad konkrētās receptes var izmēģināt brīvdienās kopā ar vecākiem.
- Lai ēdiena gatavošana būtu vieglāka un ērtāka, iepriekšējā dienā ir vērts uztaisīt sagataves, piemēram, novārīt olu, sarīvēt sieru utt.
- Laika gaitā no izmēģinātajām receptēm var uztaisīt savu darba dienas pusdienu vai launaga recepšu grāmatu!
Sēņu un nūdeļu zupa
Sastāvdaļas:
- Nūdeļu zupa ātri pagatavojamā 1 pac.
- Šampinjoni 2 gab.
- Vārīta ola 1
- Smalklapu spināti 1 sauja
Gatavošana:
- Ielej katlā 2 glāzes ūdens, pievieno sagrieztas sēnes.
- Pievieno buljonu no paciņas. Vāra divas minūtes, pieliek nūdeles.
- Pasniedz ar spinātiem un vārītu olu.
Kabaču krēmīgā pasta
Sastāvdaļas:
- Kabacis 100 g
- Tomātu mērce ar mocarellu 130 g
- Makaroni 1 glāze
- Cietais siers, rīvēts 40 g
Gatavošana:
- Kabaci sagriež kubiņos un ber katlā.
- Pievieno 1 glāzi makaronu un pusotru glāzi ūdens.
- Vāra divas minūtes mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.
- Pievieno tomātu mērci un vāra vēl 2 minūtes.
- Krēmīgumam pievieno rīvēto sieru. Pasniedz siltu.
Siera kesadiljas
Sastāvdaļas:
- Ola 1
- Šķiņķis 4 šķēles
- Tomātu mērce 2 ēdamk.
- Siers “Tilzītes” 100 g
- Tortilla 2 gab.
Gatavošana:
- Sarīvē sieru, pievieno jēlu olu.
- Tortillas vienu pusi apsmērē ar tomātu mērci, pārklāj ar siera masu, uzliek šķiņķi.
- Tortillu pārloka uz pusēm un apcep uz pannas taukvielās vai cepeškrāsnī – līdz izkusis siers.