Sparģeļu ēdieni visai ģimenei! 3 receptes
Grilēti sparģeļi ar laša fileju
2 personām
Gatavošanas laiks: 20 minūtes
Nepieciešams:
- 3 daivas ķiploka
- 1 citrons
- 2 saujas sakapātu pētersīļu
- 250 g laša filejas “Rimi”
- 1 bunte sparģeļu
- 2 A3 loksnes folija
- 4 tējk. sviesta ar Himalaju sāli
Gatavošana
No folija loksnēm izveido vanniņu. Tajā vienā pusē kārto laša fileju, otrā – nomizotus sparģeļus. Pa virsu liek sviesta piciņas. Pievieno sakapātu ķiploku un pētersīļus (tos var arī sajaukt ar sviestu). Aizloka foliju un liek cepties uz grila restēm. Cep vismaz 15 minūtes. Pasniedzot pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu.
Prošuto un mocarellas sierā ietīti sparģeļi
4 personām
Gatavošanas laiks: 15 minūtes
Nepieciešams:
- 160 g prošuto
- 1 bunte sparģeļu
- 2 pac. mocarellas
Gatavošana
Uz dēlīša izklāj plānu loksni vītināta šķiņķa. Saplucina nedaudz mocarellas siera un liek pa virsu prošuto. Ietin vienu vai vairākus sparģeļus (tos iepriekš var nomizot). Cep uz karstām grila restēm.
Krēmīgie sparģeļu un kartupeļu salāti
4 personām
Gatavošanas laiks: 15 minūtes
Nepieciešams:
- 1 pac. novārītu kartupeļu (vakuuma iepakojumā)
- 2 gab. seleriju kāti
- 150 g mazo sparģeļu
- 2 gab. nogatavināta avokado
- 1 bunte diļļu
- 1 sauja sīpolloku
Mērcei
- 1 ēdamk. medus sinepju
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 1 tējk. citrona sulas
- pipari un sāls
Gatavošana
Sajauc mērci. Sagriež sparģeļus, kartupeļus un avokado. Sakapā zaļumus. Jauc visu salātos un ēd gardu muti!