Ingas ieteikumi smūtiju gatavošanai
- Smūtijiem var izmantot kādu piena alternatīvu, piemēram, kokosa vai auzu dzērienu. Mēs ikdienā patērējam diezgan daudz piena produktu, tāpēc smūtijos tos neliekam.
- Lai smūtijam nodrošinātu saldu garšu, mūsu biežākā izvēle ir banāns. Vasaras periodā, kad visas sastāvdaļas ir svaigas, nevis saldētas, tiek izmantots banāns no saldētavas. Ja banānu sasaldē, tas garšo pat vēl saldāk. Otrā izvēle ir kļavu sīrups, tomēr tas ir salīdzinoši dārgs.
- Smūtijs ir izcils veids, kā apēst vasaras ogu krājumus. Ja saldētavā aizķēries vēl kāds iepakojums ar vasaras ogām, tās ir īstais laiks izdzert smūtijā!
- Smūtija garšas bagātināšanai un arī vitamīnu uzņemšanai ieteicams pievienot kādu skābenu garšu. Klasiski tā ir citrona vai laima sula, taču var pielikt arī kivi, saldētus (vasarā – svaigus) rabarberus, cidonijas vai cidoniju sīrupu.
- Pavasarī var gatavot zaļos kokteiļus. Papildu vitamīnu devai var piemest klāt gan koku un krūmu pumpurus, piemēram, bērza vai upeņu, gan mazas nātrītes, gārsu u. c.
Dzeltens
Nepieciešams:
- ananass;
- mango;
- cidoniju sīrups.
Rozā
Nepieciešams:
- avenes;
- svaiga piparmētra;
- dzeramais jogurts bez piedevām;
- rabarberu sīrups.
Zaļš
Nepieciešams:
- spināti;
- kokosriekstu dzēriens;
- banāns;
- kivi;
- ķirbju sēklu milti.