Trīs atsvaidzinošu limonāžu receptes un sparģeļu pīrāgs

Uzturs • 02. Jūnijs, 2020
Vasara ir īstais laiks, lai izmēģinātu dažādas limonādes. Bērniem ļoti patiks, ja dārza ballītē būs iespēja nobaudīt jaunus dzērienus. Piemēram, Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa atzīst, ka viņai vislabāk garšojusi svaigo zemeņu limonāde.

Svaigo rabarberu limonāde
Nepieciešams:
3 kāti (+ 1 dekoram) rabarberu
Bunte svaigas piparmētras
1 laims
4 ēdamk. cukura
3 l gāzēta ūdens
Ledus
Marle vai ļoti smalks siets nokāšanai

Pagatavošana:
Smalki sagriez rabarberus un piparmētru, pierīvē laima mizu. Pārber ar cukuru un atstāj uz pusstundu. Biezumus nokās, izmantojot marli vai sietu, un sīrupu lej traukā, pievieno gāzētu ūdeni. Dekorē ar ledu, svaiga rabarberu kāta strēmelēm, kā arī piparmētras lapiņām.

Svaigo zemeņu limonāde
Nepieciešams:
500 g zemeņu (der gan svaigas, gan saldētas)
Bunte bazilika
1 tējk. kanēļa
5 smaržīgie pipari, pārgriezti uz pusēm
1 stiebrs citronzāles
4 ēdamk. cukura
3 l ūdens
Ledus
Marle vai ļoti smalks siets nokāšanai

Pagatavošana:
Sagriez zemenes, smalki sakapā baziliku un citronzāli, pievieno kanēli, smaržīgos piparus. Pārkaisi ar cukuru, atstāj ievilkties apmēram pusstundu. Notecini biezumus caur marli. Sīrupu lej traukā, pievieno ūdeni. Dekorē ar ledu, bazilika stiebriem un zemenēm.

Plūškoka bērzu limonāde
Nepieciešams:
1 pudele “Birzī” bērzu sulas
50–70 ml melnā plūškoka sīrupa (var izmantot arī plūškoka ziedu sīrupu)
1 tējk. rīvēta ingvera
2 citroni (1 dekoram)
Ledus
Marle vai ļoti smalks siets nokāšanai

Pagatavošana:
Sajauc plūškoka sīrupu ar rīvētu ingveru, citrona miziņu un citrona sulu no viena citrona. Atstāj ievilkties 10 minūtes. Nokās biezumus un sīrupam klāt lej bērzu sulu. Dekorē ar ledu, citrona šķēlēm.

Sezonālais zaļo sparģeļu pīrāgs
Vasaras sākums ir arī sparģeļu laiks, kad tie ir īpaši sulīgi un gardi. Aicinām nobaudīt gardo pīrāgu, klāt piedzerot kādu no vasaras limonādēm.

Nepieciešams:
1 iepak. / 400 g kārtainās mīklas “Selection by Rimi”

Pildījumam:
4 olas
400 g biezpiena
70 ml saldā krējuma
10–12 sparģeļi
6–8 ķiršu tomātiņi
Sāls (šķipsna)
Pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:
Mīklu atlaidina istabas temperatūrā, tad rūpīgi izklāj tartes formā un pamatni sadursti ar dakšu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liec tajā mīklu cepties uz 5 minūtēm.

Gatavo pildījumu. Sakul olas ar sāli, pipariem un citām garšvielām pēc izvēles, pievieno sadrupinātu biezpienu, kā arī saldo krējumu.

Ņem ārā mīklu un uz pamatnes izklāj uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus, kā arī sparģeļus. Sparģeļiem iepriekš jānogriež kātu apakšas un jāatstāj apmēram 10 cm garie augšējie asni. Pāri pārlej sagatavoto biezpiena masu un liec cepties 200 grādos 30–35 minūtes.

Pīrāga gatavību vari pārbaudīt, to izņemot no plīts un nedaudz pakratot. Ja vidus ir stingrs un nekustas, tad tas ir gatavs. Ja vēlies, vari pārkaisīt pīrāga augšu ar rīvētu cieto sieru.

Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv


Populārākie raksti