Normunds Baranovskis

Trīs oriģinālas, ātri īstenojamas veselīgu brokastu idejas

Uzturs • 26. Aprīlis, 2018
Lai bērni no rītiem paēstu brokastis, tām jābūt garšīgām. Kā viegli pagatavot ēdienus, kas garšos visai ģimenei, stāsta “Rimi Bērniem” garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis.

Gatavojam trīs gardas brokastu receptes!

Kārtainās mīklas un siera “pastaliņas”

Gatavošanas laiks: 20 min.
Paredzēts 4 personām

Sastāvdaļas:
4 kārtainās mīklas plāksnes
50 g mocarellas siera (der arī Krievijas siers)
50 g žāvēta šķiņķa
4 olas
Sauja pētersīļu

Gatavošana:
Sagriež nelielos gabaliņos šķiņķi un sarīvē sieru.

No kārtainās mīklas izveido kabatiņas, katru piepilda ar šķiņķi un sieru. Krāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai, un pagatavotās kabatiņas tajā cep 5–10 minūtes.

Izņem no krāsns un katrai “kabatiņai” virsū uzsit veselu olu. Liek atpakaļ krāsnī un pacep vēl apmēram piecas minūtes. Dekorē ar pētersīļiem.

Kanēļa un maizes pīrāgs

Gatavošanas laiks: 25 min.
Paredzēts 6–8 personām

Sastāvdaļas:
Apmēram puskukulis baltmaizes vai graudu maizes, bet ļoti labi derēs dažādi sakaltuši maizes gabaliņi, kas palikuši neapēsti.
2–3 olas
Pusglāze vai vairāk piena (lai maizi var izmērcēt)
Apmēram 200 g cukura
100 g mandeļu skaidiņu
1 ēdamk. sviesta
Apmēram 15 g kanēļa

Gatavošana
Vienā traukā pienu sajauc ar olām. Tajā iemērc iepriekš nelielos gabaliņos sagrieztu maizi.

Otrā traukā kanēli sajauc ar cukuru, sviestu un mandeļu skaidiņām. Šādi veidojas drumstalas.

Cepamtraukā kārtās liek maizi, tad drumstalas, pēc tam atkal maizi un drumstalas.

Cep 180 grādu karstā krāsnī apmēram 10 minūtes jeb kamēr virskārta kļūst zeltaini brūna.
Pasniedz ar pienu vai saldējumu.

Pīrāgam pa vidu var likt arī dažādus sezonas augļus vai ogas, kā arī ievārījumu.

Banānu pankūkas

Gatavošanas laiks: 20 min.
Paredzēts 4 personām

Sastāvdaļas:
3 pacieti banāni
2 olas
1–2 ēdamk. kanēļa

Gatavošana

Sablendē visas sastāvdaļas – konsistencei vajadzētu būt kā starp biezo un plāno pankūku masu.

Kad pankūkas gatavas, tās var pasniegt ar ogām, riekstiem, sezonas augļiem, ievārījumu. Tāpat labi garšo ar saldējumu vai kļavu sīrupu.


Foto: Artūrs Martinovs


Populārākie raksti