Trīs veselīgas receptes ogu un dārzeņu smūtijiem
Zaļais avokado smūtijs
Porcijas lielums: 2 glāzēm.
Nepieciešams:
1/4 glāze kokosriekstu ūdens
2 saujas kale jeb lapu kāpostu
1/2 avokado
1 saldēts banāns
2 tējk. laima sulas
Pagatavošana:
Blenderī lej kokosriekstu ūdeni, laima sulu un kārto kale lapas, gabaliņos salauztu banānu un mazākos gabalos sagrieztu avokado. Sablendē, līdz izveidojas vienmērīgs smūtijs, un pasniedz.
Vasaras ogu smūtijs
Porcijas lielums: 2 glāzēm.
Nepieciešams:
1/2 glāze zemeņu
1/2 glāze aveņu
2 glāzes kokosriekstu piena
1 sauja spinātu
1 ēdamk. kļavu sīrupa
Pagatavošana:
Blenderī ber ogas un spinātus, pārlej kokosriekstu pienu un saldumam var pievienot ēdamkaroti kļavu sīrupa. Visu sablendē.
Melleņu smūtijs
Porcijas lielums: 2 glāzēm.
Nepieciešams:
4 ēdamk. bezpiedevu grieķu jogurta
1/2 glāze ledus kubiņu
1 glāze melleņu
1 ēdamk. kļavu sīrupa
Pagatavošana:
Visu liek blenderī un sablendē. Saldākai garšai pievieno kļavu sīrupu.
Rimi Bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka eksperimentēt ar garšām un aicina izmēģināt arī šādas smūtiju kombinācijas:
- persiks vai nektarīns ar banānu un zemenēm;
- kivi ar laimu un banānu;
- zemenes ar mango;
- arbūzs ar piparmētru un laimu;
- avokado ar spinātiem un ābolu;
- upenes ar banāniem un piparmētru;
- kazenes ar piparmētru, ērkšķogām un kefīru.
Ieteikums! Bezpiedevu jogurta vietā vari izmantot kefīru, augu vai govs pienu. Savukārt, ja smūtijs šķiet pārāk skābs, saldumam var pievienot medu, kļavu vai agaves sīrupu.