Normunds Baranovskis

Uzkodas, ko paņemt līdzi ceļā!

Uzturs • 30. Jūlijs, 2018
Vasarā bieži ar bērniem gribas doties ārpus Rīgas. Lai nebojātu omu brīžos, kad mazulis rāda, ka vēlas ēst, labi jau laikus nodrošināties ar veselīgām uzkodām. Ko ņemt līdzi ceļā, iesaka pavārs, “Rimi Bērniem” eksperts Normunds Baranovskis.

Svaigas ogas un gabaliņos sagriezti dārzeņi

Nav labākas uzkodas par svaigām ogām un dārzeņiem. Bērniem graušanai noderēs gabaliņos sagriezti gurķi, burkāni, kolrābis, cukīni.


Pašu cepti krekerīši

Nepieciešams
100 g auzu miltu
100 g sviesta
1 olas dzeltenums cepumu trauslumam
Šķipsniņa sāls

Pagatavošana
Sajauc visas sastāvdaļas un uz pusstundu liek ledusskapī. Izņem no ledusskapja un veido cepumus mīļākajās formās. Cep 160 grādu temperatūrā līdz gatavībai. Cepumus var ēst tāpat vai arī uzgriežot avokado.


Ogu smūtijs

Nepieciešams
1 banāns
200 g zemeņu
5 bazilika lapas
400 ml piena vai rīsu piena

Pagatavošana
Visu sablenderē, un bērnam sātīgs un veselīgs dzēriens ir gatavs!

Foto: Artūrs Martinovs


Populārākie raksti