Ātri pagatavojamas un vasarīgas pusdienas visai ģimenei
Ēdiena gatavošanas process ir vienkāršs, tieši tāpēc tajā var iesaistīties dažāda vecuma ģimenes locekļi – viens var plānās loksnēs griezt gurķi, otrs sagatavot un cept vistas filejas, vēl kāds uzklāt galdu.
Rīsi ar vistas un sēņu mērci
4+ personām
Gatavošanas laiks: 15–20 minūtes
Nepieciešams:
3–4 vistas filejas
1 ēdamk. itāļu garšvielu maisījuma
1/2 tējk. sāls
eļļa apcepšanai
1 ēdamk. sojas mērces
300 g sēņu
250 ml saldā krējuma
200 g (2 pac.) rīsu
1 garais gurķis
1/2–1 laima sula
sāls un cukurs pēc garšas
Gatavošana:
Gurķi sagriež plānās strēmelēs, pievieno sāli, cukuru un laima sulu, viegli apmaisa, un salāti ir gatavi!
Rīsus novāra sālsūdenī pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Vistas filejas resnākajā galā iegriež dažas strēmelītes tik dziļi, lai tās būtu vienādas ar tievāko filejas galu. Apkaisa ar sāli un garšvielām. Cep uz ietaukotas pannas no katras puses 2 minūtes. Pievieno sēnes, nedaudz vēl pacep. Pievieno sojas mērci un krējumu.
Pasniedz rīsus ar vistas un sēņu mērci un svaigi marinētiem gurķu salātiem.