Vegāniskā sēņu pastēte
Dekorēšanai:
1/2 sauja valriekstu
1 tējk. olīveļļas
Pagatavošana:
Sakarsē pannu, pievieno eļļu un liec cepties sagrieztus šalotes sīpolus kopā ar grauzdētu ķiploku, timiānu, paprikas pulveri, kā arī oregano. Cep, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini, pievieno sagrieztas sēnes (vari likt arī sauju kaltētu sēņu), kā arī sadrupinātus valriekstus, sojas mērci un sāli. Ja mājās ir kādas citas svaigās sēnes, droši izmanto tās. Cep, līdz sēnes ir gatavas. Visu liec virtuves kombainā un mal, līdz pastēte ieguvusi viendabīgu masu.
Pasniedz ar drupinātiem valriekstiem un olīveļļu. Pastēti var ēst gan siltu, gan atdzesētu.