Brokastīs
Jogurts, muslis un ogas
Sastāvdaļas:
Bezpiedevu jogurts
Pilngraudu muslis
Mandeļu skaidiņas (der arī dažādi rieksti)
Ogas (ziemas periodā var aizstāt ar ievārījumu)
Kļavu sīrups saldumam
Gatavošana:
Traukā liek jogurtu un vienā pusē iespiež kļavu sīrupu. Ar karoti vienu reizi apmaisa, bet nesamaisa, jo tad ēdot ar katru karoti varēs just gan saldumu, gan skābumu. Mandeļu skaidiņas un ogas kaisa pa virsu.
Pusdienās
Sparģeļi ar sviestā ceptu zandartu
Sastāvdaļas:
5–6 sparģeļi
Zandarta fileja
1 tējk. sviesta
1 tējk. olīveļļas
Šķipsna sāls
Gremolatai:
1 citrona miziņa, sarīvēta
Pušķītis pētersīļu, sagrieztu
Nedaudz olīveļļas
Gatavošana:
Uz pannas sviestā pāris minūšu cep sparģeļus, pievieno šķipsnu sāls, tad noņem no pannas.
Liek cepties zivi ar ādu uz leju. Kad zivs apcepa, noņem no pannas un servē ar sparģeļiem un gremolatu.
Vakariņās
Ķirbja krēmzupa ar kokospienu
Sastāvdaļas:
Puse neliela riekstu ķirbja
1 šalotes sīpols
2 ķiploka daiviņas
200 ml buljona (vistas vai liellopa)
20 ml krēmīga kokospiena
Sāls un pipari pēc garšas
Gatavošana:
Katlā eļļā pasautē ķirbi, sīpolu, ķiploku. Pievieno buljonu. Visu sablendē, pielej kokospienu un pavāra, līdz uzmet burbuli.
Foto: Artūrs Martinovs