Viens divi un gatavs! Jauna recepte ar rīsiem un dārzeņiem – pa spēkam pagatavot arī skolēnam
Rīsi ir lieliska izvēle pusdienām – tajos ir daudz minerālvielu, vitamīnu un olbaltumvielu. Rīsi lieliski sader kopā ar olu un dārzeņiem. Lai pagatavotu šo ēdienu, var izmantot arī iepriekšējā dienā nenotiesātos rīsus.
Rīsi ar olu un dārzeņiem
Sastāvdaļas:
1 paciņa jasmīna rīsu (125 grami, 2 porcijām)
1-2 olas
1 dārzeņu buljona kubiņš
1 sauja brokoļu
1 sauja cukini
1 sauja paprikas
1 sauja pētersīļu vai citu zaļumu pēc izvēles
Gatavošana:
Novāra rīsus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Uzkarsē pannu, uzlej neitrālas garšas eļļu un iesit tajā olas, apmaisa.
Pievieno gabaliņos sagrieztus dārzeņus un zaļumus, viegli apcep – aptuveni 2 minūtes.
Uzber sadrupinātu buljona kubiņu vai garšvielas pēc izvēles.
Pievieno rīsus, visu apmaisa.
Pasniedzot ēdienu, to apslaka ar citrona sulu.