Zemeņu tiramisu
Nepieciešams:
500 g Maskarpones
300 ml saldā krējuma
150 ml iebiezinātā piena
Glāze smiltsērkšķu sulas
200 g cepumi “Dāmu pirkstiņi”
600 g zemeņu
Pagatavošana:
Bļodā liek Maskaropi, tam pievieno saldo krējumu un iebiezināto pienu, samaisa. Atsevišķā bļodā lej smiltsērkšķu sulu, kurā uz brīdi iemērc cepumus, pēc tam cepumus kārto atsevišķā bļodā. Kad viena cepumu kārta izlikta, tai virsū liek sagrieztas zemenes un iegūto saldo krēmu. Pēc tam atkal pa virsu kārtā liek izmērcētus cepumus un tad – zemenes un krēmu. Dekorē ar zemenēm. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām savilkties.
Zemeņu čia pudiņš
Nepieciešams:
300 g zemeņu
2 kātiņi piparmētras
Puse laima sulas
400 ml kokosa piena
Cukurs
Čia sēklas
Pagatavošana
Zemenes, piparmētras, laima sulu un kokosa pienu ar nedaudz cukura sablendē. Masai pievieno čia sēklas, apmaisa un lej trauciņos. Saldēdienu dekorē ar sagrieztām zemenēm.
Lai garšīga vasara!