Ziemas izskaņas aktuālais ēdiens: karstie kartupeļu salāti
Salātus gatavo “Rimi Bērniem” eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.
Nepieciešams:
- 1 bunte kale kāpostu
- 2 selerijas kāti
- 900 g novārītu kartupeļu
- 3 daivas ķiploka
- 5 gab. kūpinātas desas
- Sāls pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Mērcei:
- 3 ēdamk. skābā krējuma
- 2 ēdamk. majonēzes
- 1 tējk. sinepju
- ½ laima
- 1 ēdamk. mazo kaperu
- 2 ēdamk. zaļumu
Pagatavošana:
Atsevišķā bļodā saplucini kale kāpostus. Sajauc mērci no visām sastāvdaļām. Pēc tam sagriez seleriju un novārītus kartupeļus, liec tos apcepties, pievieno sasmalcinātu ķiploku. Sagriez desu un pievieno to uz pannas. Pēc tam visam, kas uz pannas, pieliec kale kāpostus un nedaudz pacep. Kārto šķīvjos, pārlej ar mērci, pieber sāli pēc garšas un – labu ēstgribu!