Ziedkāpostu krēmzupa
Pagatavošana: 25 minūtes
4–6 personām
500 g ziedkāpostu
1 kartupelis
1 pastinaks
Litrā ūdens izvāra dārzeņus, līdz tie mīksti. Tad visu sablenderē. Ja ir vēlēšanās, var pievienot ēdamkaroti sviesta vai divas ēdamkarotes saldā krējuma. Pasniedz ar zirņu dīgstiem, kā arī var pievienot balto zivi, zaļumus.
Vistas gaļas klimpu zupa
Pagatavošana: 25 minūtes
4–6 personām
4 mazi burkāni
1 kartupelis
150 g zaļo zirnīšu
1 vistas fileja
1 olas baltums
1 ēdamk. saldā krējuma
Divos litros ūdens izvāra no cīpslām atbrīvotu vistas fileju. Tad to samaļ un samaisa ar vienu olas baltumu un vienu ēdamkaroti saldā krējuma. Dārzeņus vāra, līdz tie gatavi. Ar ēdamkaroti ņem vistas filejas masu un pilina zupā – šādi veidosies klimpas. Jāatceras, ka karstumā tās uzbriedīs divreiz lielākas, tāpēc buljonā labāk likt mazākas piciņas. Pavāra piecas minūtes (ja vārīs ilgāk, klimpas izjuks), un zupa gatava! Pasniedz ar zirņu dīgstiem vai citiem zaļumiem.
Foto: Artūrs Martinovs