Zemāk norādītās temperatūras ir galvenokārt domātas lieliem gaļas gabaliem, kas tiek cepti krāsnī, bet vari pēc tiem vadīties arī tad, kad cep gaļu uz pannas.
Kāda ir atbilstoša iekšējā temperatūra?
Iekšējā temperatūra ir gaļas gabala temperatūra tā visbiezākās daļas centrā.
Rare (virsma viegli apbrūnināta, iekšpuse sarkana un asiņaina) | 55°C | Liellopa un jēra gaļa |
Medium rare (virsma viegli apbrūnināta, iekšpuse sārta) | 58–60°C | Liellopa, jaunlopa un jēra gaļa |
Medium (vidēji cepts, virsma apbrūnināta, iekšpuse sārta) | 60–65°C | Liellopa, jaunlopa un jēra gaļa |
Well-done (izcepts) | 70°C | Cūkgaļa, vistas, liellopa, jaunlopa un jēra gaļa |
Iekšējā temperatūra (cūkgaļa)
Priekšējais stilbs | 70°C |
Maltā gaļa | 70°C |
Karē | 80–85°C |
Sānu gabals | 80°C |
Cūkgaļas cepetis | 70°C |
Muguras karbonāde | 72°C |
Muguras fileja | 70°C |
Muguras karbonāde | 70°C |
Iekšējā temperatūra (jēra gaļa)
Antrekots | 58–70°C |
Maltā gaļa | 70°C |
Karē | 58–70°C |
Astes gabals | 58–70°C |
Muguras fileja | 58–70°C |
Šķiņķa augšējā daļa | 60–70°C |
Muguras karbonāde | 58–70°C |
Iekšējā temperatūra (liellopa gaļa)
Priekšējais stilbs | 80°C |
Antrekots | 55–70°C |
Skausts | 80°C |
Maltā gaļa | 70°C |
Šķiņķis | 70–75°C |
Krūšu gabala vidējā daļa | 85–90°C |
Astes gabals | 58–70°C |
Muguras fileja | 55–70°C |
Muguras karbonāde | 55–70°C |
Iekšējā temperatūra (putna gaļa)
Vista (vesela) | 82˚C |
Vistas fileja | 72˚C |
Vistas kāja | 82˚C |
Vistas stilbs | 82˚C |
Vistu spārniņi | 82˚C |
Tītars (vesels) | 72˚C |
Tītara fileja | 72˚C |