KARPA
(Ang.val. Carp)
Karpa ir labi pazīstama kā Vecgada vakara mielasts, kuras zvīņas liek makā. Tomēr tās pilnvērtīgā sastāva dēļ ar karpu ieteicams mieloties biežāk nekā 1 reizi gadā, tādā veidā uzņemot A un D vitamīnus, kā arī omega-3 taukskābes. Karpa ir viena no izplatītākajām saldūdens, tā saukto, trekno sugu zivīm, kura ir ne tikai veselīga, bet arī ļoti garšīga (Atsauce nr.1)!
- Pagatavošana:
- Var izfilēt un cept pannā
- Veselu likt cepeškrāsnī
- Apcept gabaliņos un pagatavot ar dārzeņiem.
- Atceries - izvairies no pārmērīgas taukvielu izmantošanas!
Garšvielu saderība: Sāls, cukurs, kumīns, ķiploks, dilles
Audzēta: LV
Rimi pieejams: Ķidāta karpa kg