Sastāvdaļas
Pankūkas
-
Rīsu milti170 g
-
Kokosriekstu piens I Love Eco280 ml
-
Ūdens280 ml
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa50 ml
Pildījums
-
Zemesriekstu eļļa6 ēdamk.
-
Salāti Pak Choi125 g
-
Broccolini (mazi brokoļi)125 g
-
Terijaki mērce4 ēdamk.
-
Šitake sēnes125 g
-
Svaigas tīģergarneles16 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā samaisi rīsu miltus ar sāli un kokosa pienu, lai nav kunkuļu.
Pielej ūdeni, samaisi un atstāj uz 1 stundu.
Pannā sakarsē eļļu, lai tā ir ļoti karsta, un lej iekšā kausiņu mīklas.
Cep uz lielas liesmas, kamēr paliek zeltaina no vienas puses, uzmanīgi apgriez un cep, kamēr zeltaina arī no otras.
Noņem un liec uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.
Pildījumam pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un liec iekšā pak čoi (sagrieztus 5 mm gabalos) un broccolini (sagrieztus gabalos).
Cep, kamēr kļūst mīkstāki, bet vēl arvien ir kraukšķīgi.
Pielej terijaki un pasautē uz lielas liesmas, lai mērce reducējas uz divreiz mazāku apjomu. Noņem nost.
Tajā pašā pannā liec 4 ēd. k. eļļas un uz lielas liesmas cep sēnes (sagrieztas) ar garnelēm un sāli.
Kad gandrīz jau gatavs, pieliec sakapātus pētersīļus un ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), iemaisi un beidz cept.
Pasniedz pankūku ar terijaki dārzeņiem apakšā un garnelēm virsū.