Sastāvdaļas
-
Saldais krējums500 g
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Vaniļas pāksts1 gabali
-
Cukurs85 g
-
Brūnais cukurs2 ēdamk.
-
Ūdenscepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzliec krāsni karsēties līdz 160°C.
Saldo krējumu sakarsē līdz 90°C kopā ar vaniļas pāksti (sagrieztu uz pusēm).
Uzliec vāku un ļauj pastāvēt 10 min. Izņem vaniļas pāksti.
Citā traukā sakul olu dzeltenumus ar cukuru, aplej ar siltu saldo krējumu, un bļodu karsē ūdens peldē, līdz krēms sāk biezēt.
Lej trauciņos, tos liec lielākā cepamtraukā, kur pielej verdošu ūdeni tik daudz, lai tas būtu līdz brulē trauciņu pusei.
Liec visu cepeškrāsnī, samazinot temperatūru līdz 150°C un cep 35-50 minūtes, atkarībā no izvēlētā trauciņa lieluma.
Izņem un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Pirms pasniegšanas apber ar brūno cukuru un ar degli vai krāsnī maksimālajā temperatūrā grila režīmā apsvilini virspusi, līdz cukurs karamelizējas.