"Patatas bravas"

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
"Patatas bravas"
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Olīveļļa I Love Eco Spānija
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Tomātu mērce ar čili
     250 g

Ķiploku aioli mērce

  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     120 ml
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Graudainās sinepes
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni 200°C karstu.

Paplātē uz cepampapīra ber kartupeļus (nomizotus un sagrieztus 2 cm kubiņos), pārslaki ar eļļu un pieber sāli.

Liec paplāti krāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz kartupeļi ir gatavi.

 

Pagatavo aioli mērci. Ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumu, pilinot klāt eļļu, līdz veidojas bieza, majonēzei līdzīga masa.

Pievieno citrona sulu, sinepes, ķiploku (smalki sakapātu) un garšvielas, un samaisi viendabīgā masā.

 

Pannā sasildi tomātu mērci un pasniedz ar kartupeļiem, pievienojot aioli mērci. 

Vari garnēt ar sagrieztiem lociņiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli