Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kartupeļi2 gab.
-
Olīveļļa I Love Eco Spānijacepšanai
-
Sālspēc garšas
-
Tomātu mērce ar čili250 g
Ķiploku aioli mērce
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Vīnogu kauliņu eļļa120 ml
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Citrona sula1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Graudainās sinepes0.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni 200°C karstu.
Paplātē uz cepampapīra ber kartupeļus (nomizotus un sagrieztus 2 cm kubiņos), pārslaki ar eļļu un pieber sāli.
Liec paplāti krāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz kartupeļi ir gatavi.
Pagatavo aioli mērci. Ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumu, pilinot klāt eļļu, līdz veidojas bieza, majonēzei līdzīga masa.
Pievieno citrona sulu, sinepes, ķiploku (smalki sakapātu) un garšvielas, un samaisi viendabīgā masā.
Pannā sasildi tomātu mērci un pasniedz ar kartupeļiem, pievienojot aioli mērci.
Vari garnēt ar sagrieztiem lociņiem.