Sastāvdaļas
-
Dubultais espresso vai stipra kafija80 ml
-
Saldais krējums100 g
-
Pūdercukurs10 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo kafiju – vislabāk derēs dubultais espresso no kafijas automāta, taču lieliski garšos arī intensīva kafija, kas pagatavota mokas kanniņā.
Pagatavoto kafiju ielej nelielā katliņā.
Kafijai pievieno saldo krējumu.
Maisot pievieno arī pūdercukuru.
Sildi visu dzērienu, līdz tas sasniedz patīkamu baudīšanas temperatūru, aptuveni 65-75 grādus.
Kad dzēriens uzsilis, pārvieto to uz franču presi un ar straujām kustībām uzputo.
Pasniedz krūzē, lai temperatūra noturīgāka un baudījums ilgstošāks.
Ja vēlies savu "RAF" padarīt vēl daudzveidīgāku, vari dzērienam jau sākumā pievienot kakao.
Dzērienu lieliski papildinās arī tam virsū uzrīvēts muskatrieksts vai pārkaisīts kanēlis.
Ja tev mājās ir piena putojamā kanniņa, viss process ir daudz vienkāršāks – atliek pagatavot kafiju un ieliet to piena kanniņā ar saldo krējumu un pūdercukuru, un visu kopā saputot.