Sastāvdaļas
Kūka
-
Saldēta kārtainā sviesta mīkla Selection by Rimi400 g
-
Apelsīnu marmelāde Selection by Rimi150 g
Krēms
-
Saldais krējums Rimi200 g
-
Olas dzeltenumi3 gab.
-
Sviests50 g
-
Cukurs Rimi120 g
-
Kukurūzas ciete1.5 ēdamk.
-
Siers Mascarpone250 g
-
Vaniļas pākstspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Četras mīklas kārtas liec starp 2 cepampapīriem un 2 pannām, lai cepšanas procesā mīkla nepaceltos, bet veidotu ciešas kārtas.
Cep 15-25 minūtes cepeškrāsns vidējā plauktā. Gatavās plāksnes atdzesē.
Gatavo krēmu. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu ar vaniļas sēkliņām.
Sildi ūdens peldē, pievieno kukurūzu cieti un maisi, līdz krēms sabiezē.
Noņem no ūdens peldes un turpini maisīt, pievienojot sviesta kubiņus. Atdzesē ledusskapī.
Krēmu pirms pasniegšanas saputo ar Mascarpone sieru.
Kārto kūkas: uz ceptās mīklas plāksnes uzzied apelsīnu marmelādi, liec krēmu un nākamo mīklas plāksni. Tā vari veidot tik kūkas kārtu, cik vēlies.