3 dažādi kafijas dzērieni

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
3 dažādi kafijas dzērieni
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Kapučīno "Cielaviņa"

  • Espreso vai stipra kafija
     30 ml
  • Govs piens vai augu valsts piens
     160 ml
  • Lazdu riekstu sīrups
     10 g
  • Šķipsniņa rīvētu lazdu riekstu
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sasmalcināti bezē cepumi pārkaisīšanai.
     1 šķipsniņa (-s)

"RAF"

  • Stipra kafija
     80 g
  • Saldais krējums
     100 g
  • Pūdercukurs
     10 g

"Gotiņas" latte

  • Stipra kafija
     50 g
  • Piens vai tā alternatīva
     250 ml
  • Iebiezinātais piens
     1 tējk.
  • Kakao pulveris
      Pārkaisīšanai pa virsu dzērienam

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kapučino "Cielaviņa" vai "Gotiņas" Latte patiks kā saldummīļiem, tā kafijas cienītājiem.

Atsvaidzini savu ikdienas dzērienu ar jaunām garšām vai pārsteidz viesus kādās svinībās!

Pagatavo espreso vai stipru kafiju espreso aparātā, mokas kanniņā vai franču presē – svarīgi, lai dzērienā nav biezumu
Ielej espreso vismaz 200 ml lielā krūzē vai karstumizturīgā glāzē.
Pievieno pienam pusi sīrupa, uzputo un pielej kafijai, lai paliek nedaudz vietas sauso sastāvdaļu uzkaisīšanai.
Pārkaisi rīvētus lazdu riekstus un sadrupinātus bezē cepumus tā, lai tie nostājas uz dzēriena putu virsmas.
Uzlej dzērienam otru pusi sīrupa.
Pagatavo espreso vai stipru kafiju espreso aparātā, mokas kanniņā vai franču presē – svarīgi, lai dzērienā nav biezumu.
Pagatavoto kafiju ielej nelielā katliņā. Kafijai pievieno saldo krējumu un maisot arī pūdercukuru.
. Sildi dzērienu, līdz tas sasniedz patīkamu baudīšanas temperatūru, aptuveni 65–75 grādus.
Kad dzēriens uzsilis, pārvieto to uz franču presi un ar straujām kustībām uzputo.
Pārlej krūzītē ar biezām sienām, lai labāk uzturētu temperatūru.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes