Sastāvdaļas
Plūmju barbekjū
-
Plūmes (ar izņemtu kauliņu)4 gabali
-
Brūnais cukurs3 ēdamk.
-
Ūdens100 ml
-
Ābolu etiķis2 ēdamk.
-
Gaišā sojas mērce1 tējk.
-
Tomātu pasta200 ml
-
Sāls1 tējk.
-
Ķiploku pārslu1 ēdamk.
Pētersīļu marināde
-
Rapšu eļļa200 ml
-
Pētersīļi100 g
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Sīpols1 gabali
-
Vīnogu etiķis30 ml
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Sāls1 ēdamk.
Jogurta un karija marināde
-
Jogurts bez piedevām Rimi400 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Srirača asā mērce1 ēdamk.
-
Vorčesteras mērce1 ēdamk.
-
Karijs2 ēdamk.
-
Ābolu etiķis1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
PLŪMJU BARBEKJŪ - Visas sastāvdaļas liek katlā un karsē, līdz viss savārījies marinādē. Atdzesē un marinē vistu.
PĒTERSĪĻU MARINĀDE - Visas sastāvdaļas var sasmalcināt blenderī vai piestā.
JOGURTA UN KARIJA MARINĀDE - Visas sastāvdaļas sajauc marinādē.