3 veidu pelmeņi

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Pelmeņi
     700 g

Vārītiem pelmeņiem

  • Skābais krējums
     1 ēdamk.
  • Loki
      3-4 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Ceptiem pelmeņiem

  • Eļļa
      cepšanai
  • Saldā čili mērce
     1 ēdamk.
  • Pētersīļi
      3-4 gab.

Pelmeņu sacepumam

  • Tomātu mērce ar garšaugiem
     380 g
  • Rikotas siers
     2 ēdamk.
  • Mozarella siers
     125 g
  • Parmas siers
     75 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

3 veidu pelmeņi

Vārīti pelmeņi - ⅓ pelmeņus novāri pēc instrukcijas. Pasniedz ar svaigu krējumu, pārber ar lociņiem un pārkaisi ar šķipsniņu sāls.
Cepti pelmeņi - uz pannas lej cepameļļu un ber ⅓ pelmeņus. Cep, pelmeņus grozot, kamēr tie ir zeltaini brūni. Pasniedz ar mērci pēc izvēles (majonēze vai saldā čili mērce) un pārkaisi ar svaigiem zaļumiem (pētersīļi, koriandrs).
Cepti pelmeņi cepeškrāsnī/pelmeņu sacepums - ⅓ pelmeņus mazliet novāri (apmēram 5-6 minūtes), nokās un liec cepamajā traukā. Pārlej ar tomātu mērci un vienmērīgi visu iemaisi. Iemaisi rikotas sieru. Visu pārkaisi ar plucinātu mozarellas sieru un rīvētu parmas sieru. Cep cepeškrāsnī 15 minūtes 180°C kamēr siers ir izkusis.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes