Sastāvdaļas
-
Piecu graudu pārslas Dobele80 g
-
Auzu, rīsu dzēriens vai vājpiens (0,5%)300 ml
-
Banāns1 gab.
-
Olīveļļa De Cecco Bio8 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Veselīgam dienas iesākumam.
Ja izmantosi putrai auzu pienu, tā būs saldāka, jo auzas ir dabiski saldas.
Uz vidēja karstuma vāri putru liekot pārslas ar pienu, rīsu vai auzu dzērienu.
Pārslas vāra vismaz 3 minūtes, tad ļauj nedaudz pastāvēt, lai tās uzņem mitrumu.
Tad apmaisi un pasniedz traukos.
Paralēli, sagriez banānu šķēlītēs un apcep uz pannas no katras puses un liec uz putras.
Pēc izvēles putrai var pievienot biezpienu, riekstu sviestu vai siera šķēli.