Ābolmaizītes

  • Gatavošana 2h 55min
  • Vidēji grūti
Ābolmaizītes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Iebiezināts piens
     400 g
  • Āboli
     600 g
  • Sāls
      1 šķipsniņa
  • Kanēlis
     3 tējk.
  • Sviests
     200 g
  • Demerara brūnais cukurs
     3 ēdamk.
  • Apelsīna miziņa
     0.5 gab.
  • Mīkla
     1200 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Piens
     30 ml
  • Lazdu rieksti
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katlā kondensēto pienu (neatvērtu ar visu iepakojumu), pārlej ar aukstu ūdeni un vāri 2 stundas.

Nokās ūdeni un lej virsū aukstu ūdeni, kamēr ir pilnībā atdzisis.

Paralēli sakarsē krāsni 200 grādus karstu, pannā liec ābolus (iztīrītus, gabaliņos) un izcep, līdz ir mīksti un gatavi, bet vēl notur formu.

Izņem un pilnībā atdzesē.

Kad atdzisuši, saspaidi ar dakšiņu vai kartupeļu stampu, lai ir putra ar gabaliem.

Kad vārītais piens ir atdzisis, liec traukā kopā ar cukuru, kanēli, apelsīna miziņu (smalki sarīvētu), sviestu (istabas temperatūrā), sāli un samaisi (es to daru ar plikām rokām).

 

Izrullē mīklu 60 x 40 cm lielu (platākā mala pret tevi) 5 mm biezumā.

Uzsmērē krēmu, lai ir līdz malām, izņemot tālāko horizontālo, kur atstāj 1 cm nesasmērētu.

Uzliec ābolus un rullē ciet, sākot no savas puses.

Sagriez 24 gabalos, liec vai nu 2 mafinu pannās, kas izklātas ar papīriem vai arī atsevišķās papīra formiņās un uz pannas.

Bļodā samaisi olu ar pienu, uzsmērē, uzber sakapātus riekstus un ļauj uzrūgt 30 minūtes.

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu un liec cepties maizītes uz 20-25 minūtēm. 

Izņem ārā un atdzesē pirms pasniegšanas.

 

*var izmantot jau gatavu vārītu kondensēto pienu, bet tas būs daudz stingrāks un izteiktāks garšā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti