Sastāvdaļas
-
Iebiezināts piens400 g
-
Āboli600 g
-
Sāls1 šķipsniņa
-
Kanēlis3 tējk.
-
Sviests200 g
-
Demerara brūnais cukurs3 ēdamk.
-
Apelsīna miziņa0.5 gab.
-
Mīkla1200 g
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Piens30 ml
-
Lazdu riekstidekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liec katlā kondensēto pienu (neatvērtu ar visu iepakojumu), pārlej ar aukstu ūdeni un vāri 2 stundas.
Nokās ūdeni un lej virsū aukstu ūdeni, kamēr ir pilnībā atdzisis.
Paralēli sakarsē krāsni 200 grādus karstu, pannā liec ābolus (iztīrītus, gabaliņos) un izcep, līdz ir mīksti un gatavi, bet vēl notur formu.
Izņem un pilnībā atdzesē.
Kad atdzisuši, saspaidi ar dakšiņu vai kartupeļu stampu, lai ir putra ar gabaliem.
Kad vārītais piens ir atdzisis, liec traukā kopā ar cukuru, kanēli, apelsīna miziņu (smalki sarīvētu), sviestu (istabas temperatūrā), sāli un samaisi (es to daru ar plikām rokām).
Izrullē mīklu 60 x 40 cm lielu (platākā mala pret tevi) 5 mm biezumā.
Uzsmērē krēmu, lai ir līdz malām, izņemot tālāko horizontālo, kur atstāj 1 cm nesasmērētu.
Uzliec ābolus un rullē ciet, sākot no savas puses.
Sagriez 24 gabalos, liec vai nu 2 mafinu pannās, kas izklātas ar papīriem vai arī atsevišķās papīra formiņās un uz pannas.
Bļodā samaisi olu ar pienu, uzsmērē, uzber sakapātus riekstus un ļauj uzrūgt 30 minūtes.
Sakarsē krāsni 220 grādus karstu un liec cepties maizītes uz 20-25 minūtēm.
Izņem ārā un atdzesē pirms pasniegšanas.
*var izmantot jau gatavu vārītu kondensēto pienu, bet tas būs daudz stingrāks un izteiktāks garšā.