Ābolu, auzu un lazdu riekstu mafini

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Ābolu, auzu un lazdu riekstu mafini

Sastāvdaļas

  • Kanzi® āboli
     2 gab.
  • Pilngraudu kviešu (vai speltas kviešu) milti
     200 g
  • Brūnais cukurs
     75 g
  • Placinātas auzu pārslas
     150 g
  • Cepamais pulveris
     10 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests
     100 g
  • Paniņas
     300 g
  • Olas (sakultas)
     2 gab.
  • Lazdu rieksti
     75 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu, auzu un lazdu riekstu mafini

Uzsildi krāsni līdz 180C.

Nomizo Kanzi® ābolus un sagriez tos 1,5 cm lielos kubiņos.

Bļodā sajauc pilngraudu miltus, brūno cukuru, placinātās auzu pārslas, cepamo pulveri, kanēli un sāli.

Uz nelielas uguns izkausē sviestu un iemaisi tajā paniņas un olas.

Atliec malā ceturtdaļu no ābolu kubiņiem un 25 g lazdu riekstu.

Bļodā samaisi sausās un slapjās sastāvdaļas kopā ar pārējiem ābolu kubiņiem un 50 g lazdu riekstu, līdz izveidojas stingra mīkla.

Katrā mafina veidnē ieliec divas karotes mīklas tā, lai tā nepārsniegtu malas līmeni. Atlikušos ābolu kubiņus un lazdu riekstus iespied mafinu virspusē.

Cep mafinus cepeškrāsns vidū apmēram 35 min. Ar bambusa iesmiņu pārbaudi, vai tie ir gatavi. Ja pie iesmiņa nekas nepielīp, mafini ir gatavi. Ļauj mafiniem 10 minūtes atdzist un tad uzmanīgi izņem tos no veidnes.

Padoms: Tie garšos brīnišķīgi kopā ar svaigo krējumu un medu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti