Ābolu drumstalu deserts un vaniļas jogurts
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Kanzi® āboli4 gab.
-
Cukurs100 g
-
Žāvētas dzērvenes50 g
-
Milti100 g
-
Mandeļu milti50 g
-
Brūnais cukurs50 g
-
Mandeļu ekstrakts1 tējk.
-
Mandeļu skaidiņas50 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Auksts sviests (sagriezts nelielos gabaliņos)100 g
-
Biezs jogurts300 ml
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Medus2 tējk.
-
Augļi (piem., zemenes, avenes vai mellenes)300 g
-
Pūdercukurs2 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ābolu drumstalu deserts un vaniļas jogurts
Nomizo Kanzi® ābolus un sagriez tos 1,5 cm lielos kubiņos.
Samaisi kubiņus ar 75 g cukura. Stundu marinē, ik pa laikam apmaisot.
Ieliec kubiņus sietā un notecini. Atkal ieliec tos bļodā un sajauc ar dzērvenēm.
Uzsildi krāsni līdz 180°C.
Atlikušo cukuru bļodā samaisi ar miltiem, brūno cukuru, mandeļu miltiem, mandeļu ekstraktu, 30 g mandeļu skaidiņu un sāli. Pievieno sviestu un ar pirkstiem samaisi, līdz iegūsti drupanu mīklu.
Cepamtrauka apakšā ieklāj ābolu pildījumu. Pārklāj ar drupano mīklu un uzbirdini atlikušās mandeļu skaidiņas.
Cep drumstalu desertu cepeškrāsnī 25 minūtes.
Gareniski pārgriez vaniļas pāksti un izkasi sēklas. Iemaisi sēklas un medu jogurtā. Pasniedz ābolu drumstalu desertu ar vaniļas jogurtu un augļiem. Pārkaisi ar pūdercukuru.