Ābolu drumstalu deserts un vaniļas jogurts

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Ābolu drumstalu deserts un vaniļas jogurts

Sastāvdaļas

  • Kanzi® āboli
     4 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Žāvētas dzērvenes
     50 g
  • Milti
     100 g
  • Mandeļu milti
     50 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Mandeļu ekstrakts
     1 tējk.
  • Mandeļu skaidiņas
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Auksts sviests (sagriezts nelielos gabaliņos)
     100 g
  • Biezs jogurts
     300 ml
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Medus
     2 tējk.
  • Augļi (piem., zemenes, avenes vai mellenes)
     300 g
  • Pūdercukurs
     2 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu drumstalu deserts un vaniļas jogurts

Nomizo Kanzi® ābolus un sagriez tos 1,5 cm lielos kubiņos. 

Samaisi kubiņus ar 75 g cukura. Stundu marinē, ik pa laikam apmaisot.

Ieliec kubiņus sietā un notecini. Atkal ieliec tos bļodā un sajauc ar dzērvenēm.

Uzsildi krāsni līdz 180°C.

Atlikušo cukuru bļodā samaisi ar miltiem, brūno cukuru, mandeļu miltiem, mandeļu ekstraktu, 30 g mandeļu skaidiņu un sāli. Pievieno sviestu un ar pirkstiem samaisi, līdz iegūsti drupanu mīklu.

Cepamtrauka apakšā ieklāj ābolu pildījumu. Pārklāj ar drupano mīklu un uzbirdini atlikušās mandeļu skaidiņas.

Cep drumstalu desertu cepeškrāsnī 25 minūtes.

Gareniski pārgriez vaniļas pāksti un izkasi sēklas. Iemaisi sēklas un medu jogurtā.  Pasniedz ābolu drumstalu desertu ar vaniļas jogurtu un augļiem. Pārkaisi ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes