Ābolu karameles kūka ar vaniļas krēmu

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Ābolu karameles kūka ar vaniļas krēmu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms

  • Baltā šokolāde
     120 g
  • Saldais krējums
     540 g
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Želatīns
     5 g
  • Ūdens
     25 g

Karamelizēti āboli

  • Mizoti āboli
     600 g
  • Saldais krējums
     250 g
  • Cukurs
     200 g
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 ēdamk.

Biskvīts

  • Pūdercukurs
     140 g
  • Olas
     3 gab.
  • Saldais krējums
     80 g
  • Kviešu milti
     180 g
  • Sāls
     1 g
  • Cepamais pulveris
     4 g
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.
  • Kanēlis
     1 g
  • Sviests
     130 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu karameles kūka ar vaniļas krēmu

Gatavo krēmu: vāri saldo krējumu ar pārgrieztu vaniļas pāksti līdz pirmajam burbulim, tad pievieno izmērcētu želatīnu, maisot izkausē to. Izkausē šokolādi ūdens peldē un pakāpeniski pievieno saldajam krējumam, samaisi līdz veidojas viendabīga masa. Nokasi vaniļas sēkliņas no pāksts, samaisi krēmu un novieto vēsā vietā atdzist, savukārt uz nakti krēmu novieto ledusskapī.

Gatavo karamelizētus ābolus: nomizotus ābolus griez daiviņās. Katlā kausē cukuru, kamēr tas karamelizējas, uzkarsē saldo krējumu un pakāpeniski pievieno cukuram, maisi, kamēr veidojas viendabīga masa, tad pievieno sagrieztos ābolus un vāri, kamēr āboli pa pusei mīksti.

Gatavo biskvītu: sakul pūdercukuru un vaniļas cukuru kopā ar sviestu istabas temperatūrā, pa vienai pievieno klāt olas, tās sakuļot. Izsijā miltus un cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olu masai, tad pievieno saldo krējumu, kanēli un samaisi līdz veidojas viendabīga masa. Lej gatavo masu iepriekš sagatavotās divās vienādās cepamajās formās (23 cm diametrā), kurās ieklāts pergaments un folija tā, lai karamele nelīst no formas ārā. Izlīdzini biskvītu, pa virsu kārto ābolus ar karameli, cep 25 min. 165 grādu temperatūrā. Atdzesē. Katru biskvītu vari pārgriezt uz pusēm.

Sakul auksto saldā krējuma baltās šokolādes krēmu līdz gaisīgai konsistencei.
Katrā kārtā smērē krēmu, tā lai virsējā kārta paliek ar āboliem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti