Sastāvdaļas
Vaniļas krēms
-
Baltā šokolāde120 g
-
Saldais krējums540 g
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Želatīns5 g
-
Ūdens25 g
Karamelizēti āboli
-
Mizoti āboli600 g
-
Saldais krējums250 g
-
Cukurs200 g
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Vaniļas cukurs1 ēdamk.
Biskvīts
-
Pūdercukurs140 g
-
Olas3 gab.
-
Saldais krējums80 g
-
Kviešu milti180 g
-
Sāls1 g
-
Cepamais pulveris4 g
-
Vaniļas cukurs2 tējk.
-
Kanēlis1 g
-
Sviests130 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ābolu karameles kūka ar vaniļas krēmu
Gatavo krēmu: vāri saldo krējumu ar pārgrieztu vaniļas pāksti līdz pirmajam burbulim, tad pievieno izmērcētu želatīnu, maisot izkausē to. Izkausē šokolādi ūdens peldē un pakāpeniski pievieno saldajam krējumam, samaisi līdz veidojas viendabīga masa. Nokasi vaniļas sēkliņas no pāksts, samaisi krēmu un novieto vēsā vietā atdzist, savukārt uz nakti krēmu novieto ledusskapī.
Gatavo karamelizētus ābolus: nomizotus ābolus griez daiviņās. Katlā kausē cukuru, kamēr tas karamelizējas, uzkarsē saldo krējumu un pakāpeniski pievieno cukuram, maisi, kamēr veidojas viendabīga masa, tad pievieno sagrieztos ābolus un vāri, kamēr āboli pa pusei mīksti.
Gatavo biskvītu: sakul pūdercukuru un vaniļas cukuru kopā ar sviestu istabas temperatūrā, pa vienai pievieno klāt olas, tās sakuļot. Izsijā miltus un cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olu masai, tad pievieno saldo krējumu, kanēli un samaisi līdz veidojas viendabīga masa. Lej gatavo masu iepriekš sagatavotās divās vienādās cepamajās formās (23 cm diametrā), kurās ieklāts pergaments un folija tā, lai karamele nelīst no formas ārā. Izlīdzini biskvītu, pa virsu kārto ābolus ar karameli, cep 25 min. 165 grādu temperatūrā. Atdzesē. Katru biskvītu vari pārgriezt uz pusēm.