Sastāvdaļas
Pamatne
-
Kviešu milti220 g
-
Sviests (istabas temperatūrā)125 g
-
Cukurs80 g
-
Sāls2 g
-
Mandeļu milti30 g
-
Vistu ola1 gab.
Biskvīts
-
Vistu olas3 gab.
-
Cukurs180 g
-
Kviešu milti220 g
-
Saldais krējums80 g
-
Sviests (istabas temperatūrā)130 g
-
Sāls2 g
-
Cepamais pulveris4 g
Karamelizēti āboli
-
Āboli275 g
-
Saldais krējums165 g
-
Cukurs110 g
Karamele
-
Brūnais cukurs125 g
-
Kukurūzas ciete10 g
-
Ūdens50 g
-
Saldais krējums75 g
-
Cukura sīrups25 g
-
Sviests50 g
-
Sāls5 g
Drumstalas
-
Mandeļu milti45 g
-
Brūnais cukurs25 g
-
Cukurs25 g
-
Sviests50 g
-
Milti50 g
-
Mandeles (grauzdētas)50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pamatnei miltus sajauc ar mīkstu sviestu, cukuru un sāli. Pievieno olu un iemīci miltus. Noliec mīklu vēsumā uz vismaz 30 min. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu.
Mīklu izrullē un vienmērīgi ieklāj sagatavotā kūku formā (formas izmērs apm. 15x7 cm vai 24 cm, ja apaļa forma). Cep aptuveni 15 minūtes, kamēr zeltaini brūna.
Karamelizēšanai nomizotus ābolus sasmalcini aptuveni 1x1 cm gabaliņos. Saldo krējumu uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Katliņā izkausē cukuru. Kamēr tas karamelizējas, lēnām pievieno karstu saldo krējumu. Samaisi līdz viendabīgai konsistencei, ieber sagrieztos ābolus un vāri maisot, kamēr āboli kļūst mīksti. Atdzesē.
Biskvītam saputo mīkstu sviestu ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, puto, tad pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Beigās pievieno saldo krējumu. Pusi biskvīta lej uz ceptās smilšu mīklas pamatnes, tad pārlej karamelizētos ābolus, pēc tam – atlikušo biskvītu.
Karamelei katliņā sajauc kukurūzas cieti ar cukuru, pievieno pārējās sastāvdaļas. Vāri 5–8 minūtes, kamēr karamele sabiezē un veidojas krēmīga konsistence. Atdzesē.
Drumstalām visas sastāvdaļas sajauc drupačās, liec uz pannas un apcep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādu temperatūrā) aptuveni 10–15 minūtes. Atdzesē.
Izceptajai kūkai pārlej karameli un pārkaisi atdzisušās drumstalas.
Liec iepriekš sakarsētā krāsnī (170 grādu temperatūrā) un cep aptuveni 20 minūtes, kamēr biskvīts kļūst zeltaini brūns.