Ābolu karstais dzēriens
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Dzēriens
-
Svaigs ingversap 3 cm
-
Kanēļa standziņas2 gab.
-
Kardamona sēklas0.5 tējk.
-
Brūnais cukurs100 g
-
Ūdens200 ml
-
Apelsīns1 gab.
-
Ābolu sula1 L
Pasniegšanai
-
Ābols1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 11 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ābolu karstā dzēriena pamatā ir ābolu sula, un tam ir apelsīnu piegarša. Pievieno svaigu ingveru, kardamona sēklas un kanēli, tad pasniedz karstu ar plānām ābolu šķēlītēm.
Ingveru nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Liec ingveru, kanēli un kardamonu katliņā ar cukuru un ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāri 3–4 minūtes.
Izspied apelsīnu, samaisi apelsīna sulu ar pūdercukuru, ābolu sulu un apelsīna miziņu. Atstāj karsto dzērienu uz pāris stundām ievilkties.
Pasniegšanai: uzkarsē karsto dzērienu, sagriez ābolu gabaliņos un pasniedz karstā dzērienā.