Ābolu karstais dzēriens

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Ābolu karstais dzēriens

Sastāvdaļas

Dzēriens

  • Svaigs ingvers
      ap 3 cm
  • Kanēļa standziņas
      2 gab.
  • Kardamona sēklas
     0.5 tējk.
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Ūdens
     200 ml
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Ābolu sula
     1 L

Pasniegšanai

  • Ābols
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 11 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu karstā dzēriena pamatā ir ābolu sula, un tam ir apelsīnu piegarša. Pievieno svaigu ingveru, kardamona sēklas un kanēli, tad pasniedz karstu ar plānām ābolu šķēlītēm.

Ingveru nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Liec ingveru, kanēli un kardamonu katliņā ar cukuru un ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāri 3–4 minūtes.

Noskalo apelsīnu un uzmanīgi nomizo ar kartupeļu mizotāju (neatstājot klāt balto daļu).

Izspied apelsīnu, samaisi apelsīna sulu ar pūdercukuru, ābolu sulu un apelsīna miziņu. Atstāj karsto dzērienu uz pāris stundām ievilkties.

Pasniegšanai: uzkarsē karsto dzērienu, sagriez ābolu gabaliņos un pasniedz karstā dzērienā.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes