Ābolu kompots ar citronu un kardamonu
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Āboli1.5 kg
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Kardamona sēklas0.5 tējk.
-
Ūdens200 ml
-
Cukurs200 ml
-
Svaigi spiesta citrona sula1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ābolus noskalo, izņem serdi un sagriez kubiņos. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izkasi sēklas. Kardamonu rupji sagrūd piestā.
Lielā kastrolī sajauc ābolus, kardamonu, vaniļas pāksti ar sēklām un pārējās sastāvdaļas. Vāri kompotu 5–10 minūtes. Ābolu gabaliņiem vajadzētu būt mīkstiem, bet neizjukt kā biezenī.
Kompotu pildi tīrās stikla burkās. Uzliec vāku un atdzesē. Uzglabā ledusskapī. Ledusskapī kompotu var uzglabāt ap divām nedēļām, bet var arī sasaldēt.