Ābolu kūka

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Ābolu kūka
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Milti
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests istabas temperatūrā
     100 g
  • Cukurs
     150 g
  • Olas L
     2 gabali
  • Vaniļas ekstrakts
     1 ēdamk.
  • Tumšais rums
     3 ēdamk.
  • Lieli āboli - nomizoti, bez serdes, sagriezti 2 cm kubiņos
     3 gab.
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Vaniļas saldējums
     1 pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem, iezied apaļu cepamo pannu ar sviestu.
Samaisi miltus, cepamo pulveri un sāli.
Ar mikseri saputo sviestu un 150 gramus cukura 3 minūtes.
Turpinot putot, pievieno pa vienai olas, tad rumu un vaniļu.
Pievieno miltu maisījumu un samaisi, pievieno ābolus.
Lej mīklu cepamtraukā un nolīdzini virsmu.
Pārkaisi ar atlikušo cukuru. Cep 40 minūtes, tad atdzesē pannā.
Ar nazi atbrīvo malas un kūku apgāz uz šķīvja, tad uzmanīgi pārliec uz servējamā šķīvja.
Caur sietu pārkaisi pūdercukuru. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā ar putukrējumu vai saldējumu pēc izvēles.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes