Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Ābolu mafini
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Milti260 g
-
Cepamais pulveris1 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Kanēlis1 tējk.
-
Cukurs100 g
-
Vaniļas cukurs0.5 tējk.
-
Olas2 gab.
-
Sviests85 g
-
Piens125 ml
-
Ābols1 gab.
Virskārta
-
Auzu pārslas30 g
-
Milti45 g
-
Brūnais cukurs65 g
-
Sviests55 g
Pasniegšanai
-
Karameļu sīrupspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200°C.
Lielā bļodā ieber un samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.
Citā bļodā sakuļ olas, kausētu sviestu un pienu.
Sauso sastāvdaļu bļodā izveido bedrīti un ielej olu maisījumu.
Ar lāpstiņu vienmērīgi visu apmaisa. Tad pievieno sagriezto ābolu un vēlreiz apmaisa.
Mīklu salej mafinu formiņās tā, lai cepšanas laikā tā var vēl uzbriest.
Pagatavo virskārtu, samaisot 55 g kausētā sviesta ar auzu pārslām, miltiem un cukuru. To uzsmērē katram mafinam.
Liek cepties 15 minūtes.
Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, tad apslaka ar karameli.