Sastāvdaļas
-
Āboli400 g
-
Citrona sula1 gab.
-
Pūdercukurs1 ēdamk.
-
Pektīns1 ēdamk.
-
Cukurs320 g
-
Glikozes sīrups140 g
-
Ūdens120 ml
-
Apelsīnu vai citrona liķieris30 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms pagatavo biezeni: nomizo ābolus, izņem serdi, liec cepeškrāsnī un cep, kamēr mīksti.
Pievieno pūdercukuru un citrona sulu, sablendē biezenī.
Pektīnu sajauc ar 40 g cukura. Katlā liec 280 g cukura, glikozes sīrupu, ūdeni un liķieri un karsē maisot, kamēr masa vārās.
Iemaisi cukuru ar pektīnu ābolu biezenī, pievieno karstajam sīrupam un maisi karsējot, kamēr temperatūra sasniedz 114 grādus.
Karstu izlej uz paplātes, kas pārklāta ar pārtikas plēvi un liec vēsumā uz nakti.
Nākamajā dienā sagriez gabaliņos, apviļā cukurā un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.