Ābolu marmelāde

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Ābolu marmelāde
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Āboli
     400 g
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Pūdercukurs
     1 ēdamk.
  • Pektīns
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     320 g
  • Glikozes sīrups
     140 g
  • Ūdens
     120 ml
  • Apelsīnu vai citrona liķieris
     30 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms pagatavo biezeni: nomizo ābolus, izņem serdi, liec cepeškrāsnī un cep, kamēr mīksti.

Pievieno pūdercukuru un citrona sulu, sablendē biezenī.

Pektīnu sajauc ar 40 g cukura. Katlā liec 280 g cukura, glikozes sīrupu, ūdeni un liķieri un karsē maisot, kamēr masa vārās. 

Iemaisi cukuru ar pektīnu ābolu biezenī, pievieno karstajam sīrupam un maisi karsējot, kamēr temperatūra sasniedz 114 grādus. 

Karstu izlej uz paplātes, kas pārklāta ar pārtikas plēvi un liec vēsumā uz nakti.

Nākamajā dienā sagriez gabaliņos, apviļā cukurā un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes