Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Grauzdēti pekanrieksti80 g
-
Maltas linsēklas1 ēdamk.
-
Ūdens3 ēdamk.
-
Mandeļu milti100 g
-
Kokosriekstu milti70 g
-
Cepamais pulveris0.5 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Citrona miziņa0.5 gab.
-
Cukura sīrups80 g
-
Ābolu biezenis60 g
-
Rapšu eļļa40 g
-
Āboli2 gab.
-
Mellenes250 g
-
Sojas produkta Yosoi (persiku)250 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mazā bļodiņā sajauc linsēklas ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm, lai izveidojas lipīga masa.
Bļodā ber sasmalcinātus pekanriekstus, mandeļu un kokosriekstu miltus, šķipsnu sāls un citrona mizu.
Pievieno linsēklu masu, cukura sīrupu, rapšu eļļu un ābolu biezeni.
Visu kārtīgi samaisi.
18–20 cm kūkas formiņā ieklāj cepampapīru.
Drumstalu masu sadali 2 daļās, vienu daļu izklāj kūkas formā aptuveni 1 cm biezumā.
Pa virsu liec mellenes un šķēlītēs sagrieztus ābolus un nosedz tos ar atlikušo drumstalu masu.
Cep krāsnī 170 grādos 30 minūtes.
Pasniedz ar persiku jogurtu.