Ābolu pīrāgs ar pīnēm

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Ābolu pīrāgs ar pīnēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Sviests
     370 g
  • Ola
     1 gabali
  • Pūdercukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piens
     50 ml
  • Milti
     500 g

Pildījumam

  • Cukurs
     150 g
  • Sviests
     80 g
  • Āboli
     6 gabali
  • Laims
     0.5 gabali
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Kanēlis
     2 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Virtuves kombainā liek visas mīklai paredzētās sastāvdaļas un sajauc kopā.
Ja neizmanto virtuves kombainu, tad sarīvē sviestu, pievieno miltus, sāli un pūdercukuru un ar rokām saveido drupačas. Tad pievieno pienu un samīca vijīgu mīklu.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu atpūsties.
Pagatavo pildījumu. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
Katliņā ber cukuru un izkausē. Kad cukurs izkusis, pievieno sviestu un izmaisa. Tad ber ābolus un maisa, kamēr tie izšķīst. Visbeidzot iemaisa laima sulu skābumam un karoti miltu.
Veido pīrāgu. Tartes formā 25 cm diametrā uz pamatnes liek 1/3 mīklas.
Uz mīklas lej ābolu pildījumu. Atlikušo mīklu izrullē 0,5 cm biezu, sagriež strēmelēs un no strēmelēm sapin pīrāga virspusi.
Ja mīkla paliek pāri, no tās var izcept garšīgus cepumus.
Cep cepeškrāsnī 190 ºC temperatūrā ne vairāk kā 35 minūtes. Pirms griešanas atdzesē.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti