Ābolu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 35min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     240 g
  • Sviests
     140 g
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Auksts ūdens
     4 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Pildījums

  • Āboli
     2 kg
  • Brūnais cukurs
     200 g
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Citrona sula (svaigi spiesta)
     80 ml
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Sviests
     70 g

Virspuse

  • Sakulta ola + cukurs
      cepšanai
  • Plombīra saldējums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā caur sietiņu ieber miltus un sāli. Iemet gabaliņos sagrieztu sviestu (aukstu) un ar pirkstiem to saberzē kopā ar miltiem.

Atsevišķā bļodā sakuļ olu dzeltenumus un pievieno ūdeni. Tad pamazām to pievieno sausajām sastāvdaļām, līdz izveidojas mīkla.

Uz tīras virsmas mīca mīklu, līdz tā ir vienmērīga un veido pikuci. Aptin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min. Tikmēr gatavo pildījumu.

Pildījumam nomizo ābolus un sagriež smalkās šķēlītēs. Liek bļodā, pievieno brūno cukuru, sāli, kanēli, citrona sulu un 2 ēdamk. kukurūzas cietes. Kārtīgi visu samaisa un ļauj ievikties 30 min. Uzsilda krāsni līdz 200°C.

Virsmu pārkaisa ar miltiem. Izrullē mīklu apm. 0.3 cm plānu. Ja parādās plaisas, ar pirkstiem salipini atpakaļ kopā. To pārklāj pāri pīrāga formai un ieveido. Neizmanto visu mīklu, jo pārējo izmantosim, lai pārklātu pīrāgu.

Pamazām liek iekšā ābolus, lai tos pēc iespējas blīvāk saliktu kopā. Pa virsu uzlej sulu, kas būs palikusi bļodā. Āboliem pa virsu vienmērīgi liek smalkos gabaliņos sagrieztu sviestu.

Liek pa virsu otru daļu no mīklas, savienojot to ar otras mīklas malām. Vidū iegriež pāris griezienus, lai mitrums var labāk iztvaikot.

Apsmērē ar sakultu olu un uzber cukuru. Cep 40-45 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Ļauj atdzist 1 h.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes