Ābolu siera kūka ar ogām
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatne
-
Smilšu mīkla230 g
Krēms
-
Krēmsiers ICA400 g
-
Brūnais cukurs150 g
-
Olas3 gab.
-
Āboli2 gabali
-
Vaniļas cukurs30 g
-
Kļavu sīrups1 ēdamk.
Dekors
-
Svaigas ogas300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
Izcep kūkas pamatni.
Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 170 °C.
Sakuļ olas ar brūno un vaniļas cukuru.
Sajauc kopā ar svaigo, krēmīgo sieru, līdz iegūta viendabīga masa.
Siera masu lej izceptajā pamatnē.
Noskalo ābolus un sagriež 4 daļās, izgriež serdes.
Šķēles sagriež plānās, garenās strēmelēs.
No strēmelēm kārto dažādus rakstus, liekot virsū krēma masai.
Āboliem pārlej kļavu sīrupu un liek cepties.
Vislabāk, ja novietosi kūku cepeškrāsns apakšā.
Cep aptuveni 50 minūtes.
Pirms griešanas atdzesē un pasniedz ar svaigām ogām.