Ābolu siera kūka ar ogām

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Ābolu siera kūka ar ogām

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Smilšu mīkla
     230 g

Krēms

  • Krēmsiers ICA
     400 g
  • Brūnais cukurs
     150 g
  • Olas
     3 gab.
  • Āboli
     2 gabali
  • Vaniļas cukurs
     30 g
  • Kļavu sīrups
     1 ēdamk.

Dekors

  • Svaigas ogas
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. 

Izcep kūkas pamatni. 

Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 170 °C. 

Sakuļ olas ar brūno un vaniļas cukuru. 

Sajauc kopā ar svaigo, krēmīgo sieru, līdz iegūta viendabīga masa. 

Siera masu lej izceptajā pamatnē. 

Noskalo ābolus un sagriež 4 daļās, izgriež serdes. 

Šķēles sagriež plānās, garenās strēmelēs. 

No strēmelēm kārto dažādus rakstus, liekot virsū krēma masai. 

Āboliem pārlej kļavu sīrupu un liek cepties. 

Vislabāk, ja novietosi kūku cepeškrāsns apakšā. 

Cep aptuveni 50 minūtes. 

Pirms griešanas atdzesē un pasniedz ar svaigām ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes