Ābolu un grieķu jogurta bļoda

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Ābolu un grieķu jogurta bļoda
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Āboli
     1 kg
  • Sviests
     100 g
  • Cukurs
     100 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Ābolu sula
     100 ml
  • Kanēlis
     5 g
  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Vaniļas cukurs
     30 g
  • Laims dekorēšanai
     1 gab.
  • Piparmētras zariņi dekorēšanai
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Perfekta kombinācija vieglam un atsvaidzinošam našķim!

Atliec malā divus ābolus, pārējos nomizo, sagriez mazos gabaliņos un izklāj uz cepešpannas.
Pārkaisi ar 50 g sviesta piciņām un 50 g cukura un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, līdz āboli kļūst mīksti.
Pārvieto ābolus blenderī, pievieno ābolu sulu, citrona sulu un sablendē. Kārto biezeni traukos un pārkaisi ar daļu kanēļa.
Pārējos divus ābolus pārgriez uz pusēm, izņem serdes un sagriez šķēlītēs, saglabājot ābola formu.
Liec tos uz pannas, pārklāj ar atlikušo cukuru, uzliec pārējās sviesta piciņas, pārkaisi atlikušo kanēli un cep 180 grādu temperatūrā, līdz āboli kļūst gandrīz mīksti, bet saglabā formu.
Samaisi grieķu jogurtu ar vaniļas cukuru un kārto uz ābolu biezeņa. Dekorē desertu ar sviestā ceptajām ābolu pusītēm, uzrīvē laima vai citrona miziņu, pievieno piparmētras zariņu un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Aperol bumbieri

35min • Viegli

Zemeņu tiramisu

25h • Vidēji grūti

Mango smūtijs

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Grieķu jogurta kūka

35min • Viegli