Ābolu un meža ogu tarte

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ābolu un meža ogu tarte
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     175 g
  • Pūdercukurs
     1 ēdamk.
  • Sviests
     85 g
  • Ola
     1 gab.

Pildījums

  • Āboli
     4 gab.
  • Olu dzeltenumi
     3 gab.
  • Brūnais cukurs
     4 ēdamk.
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Vaniļas cukurs
     1 ēdamk.
  • Ogas (mellenes, kazenes)
     100 g
  • Kanelis
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu un meža ogu tarte recepte

Gatavo tartes pamatni: sajauc visas sausās sastāvdaļas un sviestu līdz viendabīgai konsistencei, pievieno olu, samīci.
Novieto aukstumā uz 30 minūtēm.
Ņem tartes formu 25 cm diametrā (nopērkama Rimi).
Uzkarsē krāsni 180 grādu karstu, izlīdzini plānā kārtiņā mīklu un cep aptuveni 15 minūtes.
Nomizo un sagriez ābolus daiviņās.
Sajauc krēmu: visas sastāvdaļas sakul līdz viendabīgai masai.
Uz tartes formas kārto ābolus, pārlej krēmu, pārkaisi ogas un liec cepties uz aptuveni 40 minūtēm jeb kamēr tarte kļūst zeltaini brūna.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes