Ābolu un spinātu salāti un silts kazas siers

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ābolu un spinātu salāti un silts kazas siers

Sastāvdaļas

  • Citrons
     0.5 gabali
  • Neliels sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Kanzi® ābols
     1 gab.
  • Kazas siera ritulis
     200 g
  • Ciedru rieksti
     30 g
  • Bekona gabaliņi
     100 g
  • Sinepes
     1 tējk.
  • Olīveļļa
     3 tējk.
  • Baziliks
     15 g
  • Lēcas notecinātas
     160 g
  • Mazie spināti
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu un spinātu salāti un silts kazas siers

Uzsildi krāsni līdz 180C.

Norīvē mizu no citrona pusītes un izspied no tās sulu.

Sagriez sarkano sīpolu plānos gredzenos un piejauc karoti citronu sulas. Ļauj tiem marinēties 10 min.

Sagriez Kanzi® ābolu plānās šķēlītēs, ieliec bļodā kopā ar karoti citronu sulas un viegli samaisi.

Sagriez kazas siera rituli sešās vienādās daļās. Gabalus ar sagriezto pusi uz augšu uzliec uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Tiem apkārt apkaisi ciedru riekstus. Cep kazas sieru un ciedru riekstus cepeškrāsnī 5 minūtes.

Cep bekona gabaliņus pannā uz mērenas uguns.

Samaisi tējkaroti citronu sulas ar sinepēm, pipariem un sāli, tad maisot lēnām pievieno eļļu, līdz iegūsti biezu salātu mērci. Piejauc citrona miziņu.

Noplūc bazilika lapiņas, dažas smukākās pataupot garnēšanai.

Samaisi atlikušo baziliku lielā bļodā ar lēcām, salātu mērci un spinātiem. Sadali salātus divos dziļos šķīvjos un pievieno ābolu šķēlītes un sarkano sīpolu. Pārklāj ar bekonu un siltiem kazas siera gabaliņiem. Uzbirdini grauzdētus ciedru riekstus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli