Ābolu un spinātu salāti un silts kazas siers
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Citrons0.5 gabali
-
Neliels sarkanais sīpols1 gabali
-
Kanzi® ābols1 gab.
-
Kazas siera ritulis200 g
-
Ciedru rieksti30 g
-
Bekona gabaliņi100 g
-
Sinepes1 tējk.
-
Olīveļļa3 tējk.
-
Baziliks15 g
-
Lēcas notecinātas160 g
-
Mazie spināti100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ābolu un spinātu salāti un silts kazas siers
Uzsildi krāsni līdz 180C.
Norīvē mizu no citrona pusītes un izspied no tās sulu.
Sagriez sarkano sīpolu plānos gredzenos un piejauc karoti citronu sulas. Ļauj tiem marinēties 10 min.
Sagriez Kanzi® ābolu plānās šķēlītēs, ieliec bļodā kopā ar karoti citronu sulas un viegli samaisi.
Sagriez kazas siera rituli sešās vienādās daļās. Gabalus ar sagriezto pusi uz augšu uzliec uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Tiem apkārt apkaisi ciedru riekstus. Cep kazas sieru un ciedru riekstus cepeškrāsnī 5 minūtes.
Cep bekona gabaliņus pannā uz mērenas uguns.
Samaisi tējkaroti citronu sulas ar sinepēm, pipariem un sāli, tad maisot lēnām pievieno eļļu, līdz iegūsti biezu salātu mērci. Piejauc citrona miziņu.
Noplūc bazilika lapiņas, dažas smukākās pataupot garnēšanai.
Samaisi atlikušo baziliku lielā bļodā ar lēcām, salātu mērci un spinātiem. Sadali salātus divos dziļos šķīvjos un pievieno ābolu šķēlītes un sarkano sīpolu. Pārklāj ar bekonu un siltiem kazas siera gabaliņiem. Uzbirdini grauzdētus ciedru riekstus.