Sastāvdaļas
-
Saberzti kaltēti ķiploki2 tējk.
-
Kaltētas timiāna lapas1 tējk.
-
Kaltēts oregano/raudene1 tējk.
-
Saberzts kaltēts sīpols2 Tējkarotes
-
Saldās paprikas pulveris0.5 tējk.
-
Seleriju sēklas0.5 tējk.
-
Rupja maluma piparu maisījums0.5 tējk.
-
Sinepju sēklas1 Tējkarotes
-
Saberztas kaltētas citrona miziņas1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī ir fantastiska alternatīva sāls lietošanai, garšas buķete un smarža ir vārdiem neaprakstāma. Izmēģiniet sajaukt paši savu garšvielu kokteili ar sev iemīļotākiem garšaugiem.
Es pats gatavoju divu veidu šo garšvielu maisījumus, abus turu noslēgtā traukā, lai smaržu un garšu buķete nezaudē savu aromātu.
Pirmais ir vienkārši pagatavojams, jo tas vienkārši ir jāsajauc un jālieto. Šo es saukšu par rupjā maluma Aikāgaršo garšvielu maisījumu. To parasti lietoju sautējumos, zupās un marinādēs.
Otrs būs maltais Aikāgaršo garšvielu maisījums:
Visas sastāvdaļas ievieto blenderī un samaļ pulverī.
Liek traukā ar noslēgtu vāku.
Šis garšvielu maisījums fantastiski iederēsies mērču pagatavošanā. To var pievienot jūras veltēm, gaļai, dārzeņiem un svaigiem salātiem.