Sastāvdaļas
-
Kartupeļi1 kg
-
Saldais krējums200 g
-
Piens200 ml
-
Sviests100 ml
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Burkāni2 gab.
-
Jēra maltā gaļa1 kg
-
Buljons vai baltvīns150 ml
-
Konservēta kukurūza100 g
-
Zaļie zirnīši100 g
-
Selerijas kāts1 gabali
-
Tomātu pasta50 g
-
Timiāns vai rozmarīnspēc garšas
-
Miltipēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāri kartupeļus ar visu mizu.
Atsevišķā katliņā uzsildi pienu ar saldo krējumu, pieliec klāt sāli.
Izvārītos kartupeļus uzreiz nomizo, tad liec mikserī vai izmīci. Kartupeļiem pievieno klāt sviestu un savārīto pienu.
Visu samaisi biezenī un pievieno sāli pēc garšas.
Sīpolu un ķiploku sagriez smalkāk un liec uz karstas pannas apsautēties.
Burkānus un selerijkātu sagriez mazos kubiņos, tad pievieno pannā pie apceptajiem sīpoliem. Pievieno arī tomātu pastu un visu apcep aptuveni 5 minūtes, uz vidēji lielas uguns.
Pievieno klāt malto gaļu un garšaugus, visu apcep uz vidēji lielas uguns, aptuveni 10 minūtes. Pievieno klāt buljonu vai baltvīnu un liec zem vāka sutināties (aptuveni 30 minūtes).
Pievieno klāt zaļos zirnīšus un kukurūzu, izmaisi un liec cepamtraukā visu masu.
Pāri vienmērīgi pārklāj biezeni un liec krāsnī uz 10 minūtēm, 180 grādos.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.