Amerikāņu ābolu pankūkas ar kļavu sīrupu un piparmētru

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Amerikāņu ābolu pankūkas ar kļavu sīrupu un piparmētru

Sastāvdaļas

  • Kanzi® āboli
     2 gab.
  • Svaiga piparmētra
     10 g
  • Pašuzbriedinošie milti
     125 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Sviests
     50 g
  • Ola
     1 gab.
  • Piens
     150 ml
  • Kļavu sīrups
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Amerikāņu ābolu pankūkas ar kļavu sīrupu un piparmētru

Nomizo divus Kanzi® ābolus un izņem serdi ar serdes izņēmēju. Horizontāli sagriez ābolu plānās šķēlītēs, lai veidotos gredzeni.

Noņem piparmētru lapas no zariņiem. Dažas smukākās lapiņas pataupi vēlākam, bet pārejās sagriez plānās strēmelītēs.

Iesijā pašuzbriedinošos miltus bļodā un pievieno sāli, cepamo pulveri un cukuru.

Uz mērenas uguns izkausē sviestu. Pārliecinies, ka tas pārāk neuzkarst.

Sajauc olu, pusi no sviesta un 100 ml piena ar miltiem. Maisi ar lielu karoti, līdz iegūsti biezu mīklu. Jebkādus kunkuļus izlīdzini ar karoti pret bļodas malu. Iemaisi pārējo pienu.

Pannā izkausē nedaudz atlikušo sviestu un ieliec trīs pikučus mīklas. Ar karotes izliekto pusi saplacini tos 8-10 cm lielās ripiņās. Mīklā iespied ābolu riņķīti. Cep pankūkas 5 min, cepšanas vidū tās apgriežot otrādi. Turpini, kamēr ir izlietota visa mīkla. Ja nepieciešams, vari uzturēt izceptās pankūkas siltas aptuveni 80C temperatūrā.

Sakrāmē pankūkas kaudzītēs uz šķīvjiem, starp tām ievietojot Kanzi® šķēlītes. Pārlej kaudzītes ar kļavu sīrupu un izrotā tās ar atliktajām piparmētru lapiņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti