Amerikāņu ābolu pankūkas ar kļavu sīrupu un piparmētru
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Kanzi® āboli2 gab.
-
Svaiga piparmētra10 g
-
Pašuzbriedinošie milti125 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs1 tējk.
-
Sviests50 g
-
Ola1 gab.
-
Piens150 ml
-
Kļavu sīrups100 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Amerikāņu ābolu pankūkas ar kļavu sīrupu un piparmētru
Nomizo divus Kanzi® ābolus un izņem serdi ar serdes izņēmēju. Horizontāli sagriez ābolu plānās šķēlītēs, lai veidotos gredzeni.
Noņem piparmētru lapas no zariņiem. Dažas smukākās lapiņas pataupi vēlākam, bet pārejās sagriez plānās strēmelītēs.
Iesijā pašuzbriedinošos miltus bļodā un pievieno sāli, cepamo pulveri un cukuru.
Uz mērenas uguns izkausē sviestu. Pārliecinies, ka tas pārāk neuzkarst.
Sajauc olu, pusi no sviesta un 100 ml piena ar miltiem. Maisi ar lielu karoti, līdz iegūsti biezu mīklu. Jebkādus kunkuļus izlīdzini ar karoti pret bļodas malu. Iemaisi pārējo pienu.
Pannā izkausē nedaudz atlikušo sviestu un ieliec trīs pikučus mīklas. Ar karotes izliekto pusi saplacini tos 8-10 cm lielās ripiņās. Mīklā iespied ābolu riņķīti. Cep pankūkas 5 min, cepšanas vidū tās apgriežot otrādi. Turpini, kamēr ir izlietota visa mīkla. Ja nepieciešams, vari uzturēt izceptās pankūkas siltas aptuveni 80C temperatūrā.
Sakrāmē pankūkas kaudzītēs uz šķīvjiem, starp tām ievietojot Kanzi® šķēlītes. Pārlej kaudzītes ar kļavu sīrupu un izrotā tās ar atliktajām piparmētru lapiņām.