Ananasu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ananasu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Konservēts ananass
     6 šķēlīte (-s)
  • Konservētas ananasu sulas
     3 ēdamk.
  • Ķirši sīrupā
     11 gab.
  • Milti
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests
     100 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Olas
     2 gabali
  • Citrona miza
     1 sauja (-s)
  • Pistācijas
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ietauko kūkas formu 20–23 cm diametrā.
Formas pamatni pārkaisi ar pūdercukuru, izkārto ananasa ripas un ķiršus.
Saputo olas ar cukuru, pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri un rīvētu citrona mizu. Masā ieputo sviestu un pievieno ananasu sulu.
Masu pārlej ananasiem un ķiršiem un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes.
Kad kūka gatava, ar nazi uzmanīgi atdali kūkas ārējo malu no formas.
Uz šķīvja apmet kūku otrādi.
Pasniedz atdzesētu, dekorējot ar pistācijām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes