Ananasu pīrāgs

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ananasu pīrāgs

Sastāvdaļas

Pīrāga mīkla

  • sviests
     150 g
  • cukurs
     100 g
  • kviešu milti
     300 g
  • cepamais pulveris
     1 tējk.

Pildījums

  • Ananasu gabaliņi
     450 g
  • olas
     1 gabali
  • skābais krējums
     200 g
  • cukurs
     170 g
  • vaniļas cukurs
     1 tējk.

Servēšanai

  • vaniļas saldējums
     
  • viegli saputots saldais krējums
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brīnišķīgi garšīgs un gaisīgs pīrāgs ar svaigu ananasu garšu. Ananasu pīrāgs ir iecienīts deserts, kas piemērots visiem gadījumiem. Pasniedz ar saldējumu vai saldo krējumu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175oC.
Pīrāga mīkla: Ar mikseri samaisa kopā sviestu, cukuru, kviešu miltus un cepamo pulveri viendabīgā mīklā. Pīrāga mīklu izrullē apmēram 24 cm diametrā (6 porcijām).
Pildījums: Uzmanīgi izņem ananasus. Samaisa olu, svaigo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un ananasus.
Ielej pildījumu pīrāga formā. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 40 minūtes.

Servēšanai: Pīrāgu pasniedz nedaudz atdzesētu ar vaniļas saldējumu vai viegli saputoto saldo krējumu. Var pievienot nedaudz ruma.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes