Sastāvdaļas
-
Cūkgaļas cepamdesas vai kupāti2 gabali
-
Angļu bekons4 šķēlīte (-s)
-
Olas2 gab.
-
Šampinjoni4 gabali
-
Asinsdesa1 gab.
-
Pupiņas tomātu mērcē150 gab.
-
Tostermaize1 šķēlīte (-s)
-
Eļļa cepšanainedaudz
-
Sviests cepšanainedaudz
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas liec pannā ar nedaudz eļļu uz nelielas uguns cepties, pievieno sāli un piparus pāri olām.
Tomātam augšpusē izgriez serdi un liec krāsnī izcepties 180 grādos 10 minūtes.
Uzsildi karstu pannu ar nedaudz eļļu, tad apcep kupātus no abām pusēm, liec pa virsu vāku un uzgriez mazāku uguni – cep 5 minūtes.
Bekonu cep vidēji karstā pannā lēnam, apgriežot to ik pa laikam, aptuveni 10 minūtes.
Asinsdesu griez biezās šķēlēs, apcept ātri sviestā un tad pievieno pupiņas, visu uzsilda katliņā.
Šampinjonus griez 4 daļās, tad apcep sviestā ar sāli un pipariem.
Visu pasniedz karstu vienlaicīgi.